logo

A- A A+

Mini Symposium: 9 februari

venvnDe V&VN organiseert aan het begin van het nieuwe jaar 4 minisymposia om de kennis over het MKS en het Indiceren en Organiseren verder te verspreiden en om de toegang tot de nieuwe modules in het hele land onder de aandacht te brengen. Voor de zomer hebben de eerste 140 cursisten deze modules al gevolgd.

Data en locaties:

Donderdag 26 januari 13:30 uur Zorgacademie Erasmus MC
Donderdag 9 februari 14:30 uur Hogeschool van Amsterdam
Donderdag 9 maart 13:30 uur Maxima MC Eindhoven
Donderdag 23 maart 13:30 uur Isala Zwolle

Met de aanspraak Wijkverpleging, waarin HBO (kinder)verpleegkundigen de bevoegdheid kregen tot Indiceren & Organiseren van zorg, was er een dringende behoefte aan bijscholing voor kinderverpleegkundigen in het hele veld. In het project Impuls Opleiding Kinderverpleegkunde heeft V&VN Kinderverpleegkunde, met opleiders en (werkgevers)organisaties twee opleidingsmodules ontwikkeld. Deze zijn de module werken met het MKS en de module Indiceren en Organiseren van zorg aan het zieke kind en gezin in de eigen omgeving (I&O).

De mini-symposia worden allemaal op dezelfde dag voorafgegaan door een ronde tafel discussie over mbo en hbo en de taken van de kinderverpleegkundigen. Deze discussie wordt mede gevoerd naar aanleiding van een hierover gehouden meningpeiling van V&VN. De ronde tafels starten om half twee of half drie en het mini-symposium vindt aansluitend plaats met maaltijd en soep en loopt door tot 20:00 uur op dezelfde locatie. Zie voor meer info o.a. over kosten en accreditatie: http://kinderverpleegkunde.venvn.nl/Inschrijven.

Het tekort aan kinderverpleegkundigen in de eerste lijn, maar ook in tweede en derde lijn, neemt hand over hand toe. Steeds meer (ernstig) zieke kinderen krijgen zorg thuis. Door het tekort aan kinderverpleegkundigen blijven kinderen onnodig lang in het ziekenhuis liggen als na ontslag nog verpleegkundige zorg nodig is. De V&VN stelt het tekort op zo’n 600 goed opgeleide kinderverpleegkundigen in de eerste lijn. Doorstroom naar dieptespecialisatie en de eerste lijn maakt dat inmiddels ook in de ziekenhuizen het tekort aan kinderverpleegkundigen toeneemt; nu naar schatting meer dan 150. De V&VN doet er alles aan om het opleiden van kinderverpleegkundigen te bevorderen.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.