logo

A- A A+
martini ziekenhuis‘Ik zie goede mogelijkheden in het MKS maar ik weet wel dat er nog veel moet gebeuren om echt alle neuzen de goede kant op te krijgen’. Dit zegt Sietske Verbree. Zij is zorgcoördinator op de kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis. Samen met de hoofdverpleegkundige, de kinderarts en het MKS Programmabureau is Verbree aan de slag gegaan in de MKS proeftuinregio.

Lees verder

180118 KL MKS Infographic proeftuin jan2018In tien regio’s door heel Nederland voert het MKS Programmabureau samen met ziekenhuizen, kindzorgorganisaties en andere betrokkenen proeftuinen uit. Het doel? In de praktijk toetsen wat ervoor nodig is om het MKS definitief in heel Nederland in te voeren.

Lees verder

transit projectshutterstock 346966679Een op de vier kinderen met een ernstige medische aandoening heeft óók psychosociale problemen. Ze gaan vaak minder naar school en lopen hierdoor een ontwikkelingsachterstand op. De ziekte heeft een grote impact op het kind en het gezin. Het Transit-project is bedoeld om de interdisciplinaire zorg en samenwerking te verbeteren tussen zorgprofessionals in het Amalia kinderziekenhuis en de eerste lijn. Hierbij wordt gewerkt volgens het MKS.

Lees verder

nvk logoHet MKS Programmateam heeft op een invitational conference van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) eind november een presentatie gehouden over het MKS. De presentatie is enthousiast ontvangen.


Lees verder

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.