logo

A- A A+

Transitproject Radboudumc: betere zorg voor kinderen met multi-problematiek

transit projectshutterstock 346966679Een op de vier kinderen met een ernstige medische aandoening heeft óók psychosociale problemen. Ze gaan vaak minder naar school en lopen hierdoor een ontwikkelingsachterstand op. De ziekte heeft een grote impact op het kind en het gezin. Het Transit-project is bedoeld om de interdisciplinaire zorg en samenwerking te verbeteren tussen zorgprofessionals in het Amalia kinderziekenhuis en de eerste lijn. Hierbij wordt gewerkt volgens het MKS.
Interdisciplinair zorgplan
In overleg met het kind en het gezin wordt een digitale omgeving opgezet. Belangrijk element is een zorgplan voor interdisciplinair zorgplan. Ook staat in deze omgeving informatie over de psychosociale effecten van de ziekte op het dagelijks leven. Deze digitale omgeving dient tegelijkertijd om interdisciplinair en transmuraal overleg te ondersteunen. Gedurende het project wordt het beroep op de zorg bijgehouden. Daarnaast is het mogelijk het ziekteverzuim van het kind op school en de participatiegraad van ouders te monitoren.

Uniek
Deze ontwikkeling sluit nauw aan bij andere ontwikkelingen binnen de kindzorg. Het project heeft de werkwijze van het MKS omarmd. Het MKS vormt de basis voor het bepalen van de hulpbehoefte en het opstellen van een interdisciplinair zorgplan op alle levensterreinen van het kind. De samenwerking met het Amalia Kinderziekenhuis, de gemeente, de zorgverzekeraar en de Stichting Kind en Ziekenhuis is uniek. Lees meer via Skipr.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.