logo

A- A A+

Het Programmabureau

Al sinds een jaar of twee praten partijen over hoe de zorg voor (ernstig zieke kinderen) in de thuissituatie op een goede kwalitatief hoogstaande manier vorm dient te krijgen. Er zijn vele veranderingen doorgevoerd in het zorglandschap de afgelopen jaren. Functies zijn overgeheveld vanuit de ene wet naar de andere. Zorgverzekeraars, maar inmiddels ook gemeenten zijn voor grote delen van de zorg verantwoordelijk en verschillende organisaties voeren uit.

Voor zieke kinderen en hun ouders komt de zorg vaak over als een jungle, inclusief gevaren. Waar moet je naar toe, hoe lopen de paden en wat kan wel en wat kan niet en "waar zitten de roofdieren".

Inmiddels liggen er twee mooie rapporten en wordt er gewerkt aan standaarden en protocollen. Allemaal dragen ze bij aan het doel: de zorg voor zieke kinderen inzichtelijker maken, welk pad moet ik nemen en bij welke partij moet ik aankloppen. Hoe kom ik in een keer waar ik wezen moet.

Om dit body en gestalte te kunnen geven is er een Programmabureau in het leven geroepen. Het Programmabureau ondersteunt, coördineert, communiceert, jaagt aan, onderhoudt externe relaties met relevante partijen. Ook zal het Programmabureau witte vlekken en knelpunten meenemen die we tegenkomen in de uitrol meenemen als kritische succesfactor.

Het is fantastisch om te mogen werken met bevlogen en betrokken mensen. De uitdaging om het zo te laten slagen dat zieke kinderen en hun ouders en ook de hulpverleners precies weten welk pad ze moeten lopen, wanneer ze links of rechtsaf moeten slaan. Om de ‘’zorgjungle’’ daarmee toegankelijk te maken. Immers als je ziek bent en afhankelijk van zorg en ondersteuning wil je je energie niet besteden aan administratie en verkeerde paden. Je leven leven zodat de ziekte erin past, in plaats van andersom is ook voor de ouders en de broers en zussen het uitgangspunt.   

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.