logo

A- A A+

E Learning

Wat is het doel?

Het ontwikkelen van scholingsmateriaal voor alle zorgprofessionals die met het MKS werken.

Waarom is het ontwikkeld?

In het kader van het subsidieprogramma ‘Zichtbare schakel. De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt’ is subsidie verleend voor het scholen van kinderverpleegkundigen op het gebied van het indiceren en organiseren van kinderverpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis. Het indiceren en organiseren van kinderverpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis vindt vanaf 2016 plaats volgens het Medische Kindzorgsysteem. Omdat dit een nieuwe werkwijze betreft en specifiek gericht is op kinderen, was er geen scholingsmateriaal beschikbaar op dit vlak. Daarom is een nieuwe e-learning ontwikkeld binnen de e-learningomgeving van ‘LEARNING BY IVY’ die relevant is voor alle zorgprofessionals in Nederland die betrokken zijn bij de zorg voor zieke kinderen en specifiek gericht is op kinderverpleegkundigen die werkzaam zijn binnen of buiten het ziekenhuis.

Wat houdt het project in?

Deze scholingsmodule, ‘Indiceren en Organiseren van Medische Kindzorg Thuis’ genoemd, is opgebouwd uit vier ‘levels’. Level 1 gaat in op het Medische Kindzorgsysteem in het algemeen. Level 2 gaat in op het verwijzen van zieke kinderen naar de juiste wetgeving wanneer zij het ziekenhuis verlaten. Level 3 belicht het werken met de hulpbehoeftescan en beschrijft wat er nodig is om het kind met ontslag naar huis te laten gaan en level 4 gaat in op het opstellen van het Zorgplan Medische Kindzorg. De e-learning komt aan verschillende leerstijlen tegemoet en maakt leren aantrekkelijk. Zo wordt er gebruik gemaakt van casuïstiek en simulaties en bevat de e-learning de meest actuele informatie op dit gebied.

Wat is de status?

Het project is afgerond. Meer informatie over de e-learning is te vinden op www.medischkindzorgsysteem.nl.

Deelnemers

Deze subsidie werd verleend aan zorgorganisaties voor het scholen van verpleegkundigen op het gebied van het indiceren van verpleegkundige zorg buiten het ziekenhuis omdat door de Hervorming Langdurige Zorg (HLZ) deze taak bij de verpleegkundige, die werkzaam is buiten het ziekenhuis, is komen te liggen. In dit geval is de subsidie door ZonMw verleend aan Stichting KinderThuisZorg.

 

Partners MKS programma

vvn     kz    nvk logo   pal    VASCA logo def    BINKZ
 

 

Copyright © MKSprogramma.